به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ دانشمندان به تازگی دریافته اند میزان گرمای جذب شده اقیانوسها در یک قرن و نیم اخیر، معادل انفجار سه تا شش بمب اتمی در هر ثانیه از این مدت است.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد پس از بررسی روند افزایش دمای آب اقیانوسها دریافتند میزان گرمای جذب شده آب اقیانوسها در 150 سال معادل گرمای دریافتی زمین پس از انفجار چند بمب اتمی در هر ثانیه از این 150 سال است.
طبق گزارش مجله علمی«مقالات علمی آکادمی علوم» ، دانشمندان دانشگاه آکسفورد محاسبه کردند اقیانوسهای جهان به علت فعالیتهای انسان، هر روز گرمایی معادل انفجار دهها بمب اتمی جذب می کنند.
متخصصان با بررسی روند افزایش دمای آب اقیانوسهای جهان از سال 1871 تا سال2017، دریافتند میزان گرمای جذب شده اقیانوسها در این مدت، زمانی معادل 436 تریلیارد (436 ضربدر 10به توان 21) ژول گرما است. به عبارت دیگر این میزان گرما، معادل گرمای ناشی از انفجار چند بمب اتم استفاده شده در هیروشیما، در هر ثانیه از این 150 سال است.
این دانشمندان نشان داده اند که میزان انرژی جذب شده اقیانوسهای زمین هزار برابر انرژی مصرفی سالانه مردم جهان است.
به گفته یکی از این دانشمندان با تسریع روند گرم شدن زمین، روند افزایش دمای اقیانوسها هم سرعت گرفته و در دهه های اخیر به معادل گرمای ناشی از انفجار سه تا شش بمب اتمی هیروشیما در هر ثانیه از این مدت رسیده است.
در حال حاضر عرض های جغرافیایی وسط و پایین اقیانوس اطلس بیش از همه دچار مشکل شده اند چون از سال 1971 جریان «آب گرم» به آنها رسیده و سبب تغییراتی در محیط زیست آنها شده است. به موازات رسیدن جریان آب گرم به این منطقه، جریانهای «آب سرد» شروع به خروج از آن کرده اند که به گفته دانشمندان، این وضع می تواند پیامدهای غیرقابل جبرانی در پی داشته باشد، پیامدهایی که به سیل و سونامی محدود نمی شود.