به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ وزیر امور خارجه سابق لبنان درمورد مداخلات بیگانگان در این کشور هشدار داد.
عدنان منصور گفت: برخی کشورها تلاش دارند اوضاع داخلی لبنان را بر هم بزنند اما بدانند نا آرامی ها در لبنان امنیت منطقه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و آنان را نیز درگیر خواهد کرد.
وی با افشای پشت پرده استعفای سال گذشته سعد حریری در عربستان اظهار داشت: بیانیه ای که سعد حریری در عربستان قرائت کرد ، برگرفته از اندیشه های او نبود ، بیانیه ای با لحنی تند علیه مقاومت، حزب الله و ایران، آن هم با کاربرد واژه هایی غیر متعارف سیاسی ، که غیرمعمول است. زمانی که سعد حریری به لبنان بازگشت، شخصیتی متفاوت از آنچه در عربستان بود ظاهر شد و معلوم بود او تحت فشار سیاسی این بیانیه را صادر کرده است.
عدنان منصور بااشاره انتخابات پارلمانی در لبنان و پیروزی حزب الله در این انتخابات گفت: حزب الله همواره نقشی مثبت در لبنان داشته است و پیروزی اخیر حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان هم یک موفقیت ملی برای مردم لبنان محسوب می شود.
وزیر خارجه سابق لبنان با اشاره به نقش مثبت و سازنده ایران در منطقه و لبنان تاکید کرد: واقعیت این است که ادعای دخالت ایران در امور داخلی لبنان ادعایی کذب و بی اساس است و کشورهای بیگانه دیگری هستند که در امور لبنان و منطقه مداخله می کنند.
عدنان منصور افزود: من این سئوال را از مخالفان ایران در منطقه دارم که آیا ایران عامل بروز جنگ در عراق بود؟ آیا ایران عامل بروز جنگ در سوریه بود ؟ آیا ایران عامل حضور گروههای تروریستی در لبنان است؟ آیا ایران عامل حضور گروههای تروریستی در صحرای سینا، یمن یا الجزایر است؟ هرگز بلکه کمک ایران به عراق و سوریه به دعوت دولتهای قانونی آنها بوده است و تهران بر خلاف دشمنانش در پی آن است تا خطر تروریسم را از منطقه و خود دور کند در حالی که مخالفان ایران در منطقه از تروریست ها حمایت می کنند.
وی گسترش تروریسم در منطقه را ناشی از سیاستها و اقدامات آمریکا ، رژیم صهیو نیستی و برخی از دولتهای عربی منطقه خواند و گفت کشورهایی که با ترویج افراطی گری و حمایت های مالی و سیاسی از تروریست ها ادامه میدهند، در جنایات آنها سهیم هستند و باید به مردم منطقه و جهان پاسخ دهند.
عدنان منصور با اشاره به بحران جاری در سوریه تاکید کرد کشورهایی که در ایجاد بحران سوریه مداخله آشکار داشتند ، از آزادی بیان و حقوق بشر دم می زدند اما دیدیم آنان به دنیا دروغ گفته اند و هدفی جز براندازی نظام سوریه نداشته اند. چرا ، چون با سیاست های آمریکا و مزدورانش در منطقه مخالف بودند.
وزیر خارجه سابق لبنان در ادامه گفت حمد بن جاسم نخست وزیر قطر بیستم آوریل سال 2016 به صورت علنی به فایننشال تایمز گفت از ما خواسته شد در سوریه مداخله کنیم. چه کسی از قطر چنین چیزی را خواست؟ او گفت ما در خط مقدم بودیم و پس از مدتی عربستان وارد عمل شد. در گفتگویی که اخیرا با بی بی سی داشت اعلام کرد سوریه را ویران کردیم ، پول زیادی به مخالفان سوری دادیم، او گفت به هر نیروی نظامی که از ارتش سوریه جدا می شد پانزده هزار دلار و به هر افسر 30 هزار دلار پرداخت می شد و به ریاض حجاب نخست وزیر پیشین سوریه که به اردن پناهنده شد پنجاه میلیون دلار پاداش داده شد. پس بحران سوریه ربطی به موضوع دموکراسی و آزادی نداشت.
وی تاکید کرد ما اکنون در سوریه شاهد رویارویی دو جبهه هستیم ، جبهه ای به فرماندهی آمریکا، اسرائیل و کشورهای مزدور آمریکا و در مقابل جبهه ملی و آزادیبخش سوریه که حاضر به تسلیم نیست.
وزیر خارجه سابق لبنان با اشاره به اوضاع یمن ، ادامه تجاوز عربستان به این کشور را مغایر قوانین بین المللی و مصداق تجاوز به حقوق یک ملت خواند و گفت ما اکنون در یمن وارد چهارمین سال تجاوز عربستان به این کشور شده ایم. در این مدت ائتلاف نظامی سعودی ها علیه یمن چه دستاوردی داشت؟ آیا توانست به اهداف خود برسد ، هرگز ..، هزاران نفر از مردم بیگناه یمن کشته شده اند و میلیونها آواره ، گرسنه و بیمار دستاورد ائتلاف سعودی در یمن است. این کشور شرایطی دارد که حتی سازمان ملل متحد نیز آن را تاسف بار می خواند ، همه دریافته اند که پایان بحران یمن جز از راه گفتگو محقق نخواهد شد. سعودی ها باید بدانند اگرچه نیروهای ائتلاف پول و قدرت دارند اما در مقابل آنها ، انصارالله و ارتش مردمی یمن اراده ای مصمم در دفاع از ارزشها و خاک خود دارد و با تمام قوا در مقابل متجاوزان خواهند ایستاد.
عدنان منصور با تقبیح رفتار های ترامپ در منطقه اظهار داشت اینکه آمریکا قدس را پایتخت اسرائیل بخواند معنایش چیزی جز تلاش برای ایجاد تنش در منطقه و سوق دادن منطقه به نقطه ای نامعلوم نیست . تصمیم ترامپ رئیس جمهور آمریکا ، ناقض قطعنامه های بین المللی و دلیلی برای عدم صداقت آمریکادر مسئله فلسطین است . این تصمیم نشان داد آمریکا صادق نیست زیرا رئیس جمهورش قطعنامه های بین المللی و همه توافق ها را زیر پا گذاشت و نشان داد به مقررات بین المللی ، قطعنامه های سازمان ملل متحد و حقوق فلسطینیان توجهی ندارد.
مشروح اظهارات به شرح ذيل مي باشد
مصاحبه کننده: قبل از اینکه من سئوالات را بپرسم لطفا در خصوص اخرین وضعیت منطقه و لبنان توضیحاتی را بفرمایید
- اوضاع اخير لبنان اوضاع باثباتي است و اکنون بعد از انتخابات به نحو خوبی به پيش مي رود به ويژه اينکه کشور از بحرانهایی که برایش تدارک دیده بودند به سلامت عبور کرد ، منظورم استعفای حریری و پس گرفتن ان است ، اينکه نخست وزير در يک کشور خارجي وبدون رایزنی با مقامات داخلی لبنان به شيوه اي که شاهد بوديم استعفا دهد اتفاقی غیر معمول بود، که حتي برخي از کشورهاي اروپايي را به واکنش واداشت تا با رايزني هايشان با رياض در پي آن بر آيند که سعد حريري، نخست وزير بتواند عربستان را ترک کند و به لبنان بازگردد. پس از بازگشت نخست وزير ديديم که رئيس جمهوري استعفايش را نپذيرفت و لبنان خود را براي انتخابات پارلماني اماده کرد و انتخابات بخوبی پیش رفت و پیروزی حزب الله هم موفقیتی بزرگ نه فقط برای حزب الله بلکه برای لبنان بود..
سوال : بنظر می رسه رفتارو دخالتهای عربستان در امور لبنان خارج از عرف سیاسی است . چرا .
- بدون شک استعفاي سعد حريري مشکلاتي را براي لبنان به همراه داشت، زمان استعفا ان هم در یک کشور خارجی نامناسب بود به ويژه اينکه کشور در بحبوحه آمادگي براي انتخابات پارلماني بود، اين دولت در طول یکسال از فعالیتش موفق شده بود دستاوردهاي خوبي داشته باشد ، کابينه اي که پس از سالها خالي ماندن کرسي رياست جمهوري تشکيل شده بود و ان محصول تعامل ميان رياست جمهوري و رئيس دولت بود .همه گروهها و احزاب سياسي لبنان نيز از اين تعامل راضي بودند در نتيجه استعفاي نابهنگام نخست وزیر سبب شده بود حيات سياسي در لبنان با تنش مواجه شود اما حالا مي توانيم بگوييم اين صفحه از تاريخ پشت سر گذاشته شده است.
سوال:چراعربستان چنیین اقدامی را مرتکب شد
- ما با عربستان ارتباط خوبي داريم و انتظار نداشتيم چنين اتفاقي براي نخست وزير رخ دهد زيرا بازداشت نخست وزير لبنان سبب ناخرسندي هايي از مقامات عربستان در داخل لبنان شد. همه گروهها و روساي احزاب سياسي از سعد حريري حمايت و بازداشت او را اهانت به به مردم وکشور تلقي کردند در نتيجه تمامي جريان هاي سياسي اعم از مخالفان و موافقان با نخست وزير خواستار بازگشت او به کشور شدند ، اکنون نیر با دخالتهای مستقیم و غیر مستقیم مانع از تشکیل دولت لبنان شده است ، ما امیدواریم سعد حریری بار ديگرپيگير زندگي سياسي خود شود.
سوال:حریری به هنگام استعفایش در عربستان ادعا کرده بود ایران در امور داخلی لبنان دخالت می کند شما بعنوان وزیر خارجه اسبق لبنان این اظهارات را تایید می کنید ،
- به تصور من بيانيه اي که سعد حريري در عربستان صادر کرده بود، برگرفته از انديشه هاي او نبود ، بيانيه اي با لحن تند عليه مقاومت، عليه حزب الله و عليه ايران، آن هم با کاربرد واژه هايي غير متعارف سياسي. به نظر من نخست وزيري که پس از اين اتفاق به لبنان بازگشت آني نبود که در عربستان حضور داشت و آن بيانيه را داده بود.
واقعيت اين است که ايران در أمور داخلی لبنان مداخله نمي کند بلکه کشورهاي بيگانه ديگري هستند که در امور منطقه مداخله مي کنند، ايا ايران عامل بروز جنگ در عراق بود؟ آيا ايران عامل بروز جنگ در سوريه بود ؟ آيا ايران عامل حضور گروههاي تروريستي در لبنان است؟ آيا ايران عامل حضور گروههاي تروريستي در صحراي سينا، يمن يا الجزاير است؟ اصلا چنين نيست، واقعيت آشکار است،که کدام کشورها باعث ایجاد چنین شرایطی هستند ، منطقه و جهان اکنون با خطر تروريسم مواجه است ، وجود گروههاي تروريستي يک واقعيت است و بايد با اين گروهها مقابله شود ، در مقابله با اين گروهها ايران و روسيه در کنار ارتش عربي سوريه و ارتش عراق می جنگندو خوشبختانه توانستند پيروزي هايي را به دست آورند، کمک ايران به اين کشورها به دعوت دولتهای قانونی انها بوده است وبراي مبارزه و سرکوب تروريسم بوده که به معني مداخله در امور داخلی انها نيست بلکه تهران بر خلاف دشمنانش در پي آن است تا خطر تروريسم را از منطقه و خود دور کند.
سوال:وضعیت منطقه بسیار بحرانی است مثلث عربستان ، اسراییل و امریکا منطقه را دچار اشوب کرده شرایط را اکنون چطور ارزیابی می کنید،
- منطقه به مدت شش سال است که با مشکلات شديد دست و پنجه نرم مي کند مهم ترين اين مشکلات عمليات تروريستي اي بود که گروههاي افراطی در سوريه و عراق انجام دادند و هنوز هم ادامه دارد. مقصود من داعش، جبهه النصره و تمامي گروههاي تروريستي ديگر است که منطقه را ويران و در چندين کشور عربي ، همچون عراق، سوريه، يمن، ليبي، مصر يا الجزاير. عمليات خرابکارانه انجام داده اند و متاسفانه آنچه که امروز منطقه شاهد ان است اتفاقاتي است که پيامدهايش بعدا متوجه مردم منطقه خواهد بود، بنابر این ،اتفاقات جاری در منطقه لبنان را هم تحت تاثير خود قرار خواهد داد،وبر دیگرکشورهاي عربي هم تاثير گذار خواهد بود.. لبنان بخشي از منطقه است در نتيجه اگر منطقه امنيت و ثبات را شاهد باشد لبنان هم از اين نعمت ها بهره مند خواهد بود، بر عکس اين نکته نيز صادق است يعني اگر منطقه شاهد تنش و بي ثباتي باشد اين روند بر لبنان نيز تاثير خواهد داشت. منطقه همواره در شرايط غير قابل پيش بيني به سر مي برد، شرايطي تاثير پذيرفته از حضورصهیو نیستها، تاثير پذيرفته از اشغالگري اسرائيل در فلسطين، تاثير پذيرفته از پيگيري سياست خشونت بار عليه فلسطينان و اخراج اجباري آنان از سرزمین مادری اشان .
اينکه آمريکا قدس را پايتخت اسرائيل بخواند ، معنایش چیزی جز اقدام به ايجاد تنش در منطقه و سوق دادن منطقه به نقطه ای نامعلوم نیست .تصميم ترامپ رئيس جمهور آمريکا، ناقض قطعنامه هاي بين المللي و دلیلی براي عدم صداقت آمريکادر مسئله فلسطین است . اين تصميم نشان داد آمريکا صادق نيست زيرا رئيس جمهورش قطعنامه هاي بين المللي و تمامي توافقات را زير پا گذاشت، امریکا بار دیگر نشان داد به مقررات بين المللی ، قطعنامه های سازمان ملل متحد و حقوق فلسطينيان توجهي ندارد، و امروز به همين دلیل است که منطقه در شرايطي ناپايدار، پر تنش و نگران کننده به سر مي برد،و تا زماني که دشمن صهيونيستي مهار نشود و سرزمین فلسطینیان را باز نگرداند ،منطقه روی ارامش نخواهد دید و دولتهای منطقه بیدار باشند و بدانند که اين رژيم در پي آن است تا شرايط مورد نظر خود را بر منطقه تحميل کند و ادامه جنایات این رژیم عدالت و آرامش را از منطقه دور خواهد کرد،بنابر این ما خواستار صلحي نيستيم که از عدالت به دور است، ترامپ رییس جمهور امریکا دنبال ان است ،صلحی که او از ان دم می زند ، تصميمي احمقانه و ظالمانه عليه مردم فلسطين است .
سوال:جهان اسلام چگونه می تواند در قبال تجاوزهای رژیم صهیو نیستی بایستد .
پنجاه و هفت کشور عربي و اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامي عضو هستند ، متاسفانه از ميان اين تعداد، سي و هشت کشور با اسرائيل روابط ديپلماتيک دارند و در حوزه نظامي، اقتصادي ، سياسي، گردشگري و ... به صورت علني يا سري ارتباطاتي با اسرائيل دارند. از نوزده کشور باقي مانده تنها پنج کشور در برابر اسرائيل ايستاده و هيچ رابطه اي با اسرائيل ندارند و تا زماني که کشورهاي اسلامي با اسرائيل ارتباط دارند نمي توانند در برابر اسرائيل بايستند، بايد به هر نحو ممکن روابط با اسرائيل قطع و سياست تحريم اسرائيل در پيش گرفته شود زيرا اين دشمنِ سرسخت به هیچ اصولی پایبند نیست و قطعنامه های سازمان ملل را هم نادیده گرفته است. اين دشمن تا به امروز بر روي همه توافقات از جمله توافقنامه اوسلو و کمپ ديويد پا گذاشته است.
سوال:ایا فکر می کنید انتقال پایتخت رژیم اسراییل به قدس شرایط اسراییل را وخیم تر خواهد کرد .
- انتقال سفارت به قدس يعني اينکه آمريکا واقعا قدس را پايتخت اسرائيل مي داند، قدس شرايط ويژه اي دارد ، شرق قدس تحت اشغال اسرائيل است، بر اساس منشور ملل متحد يا قانون بين الملل اسرائيل حق ندارد چنين سرزميني را به خاک خود ملحق کند، هيچ کس نمي تواند سرزميني را اشغال کند و سپس با استفاده از زور و خشونت ان را به خاک خود اضافه نمايد. اسرائيل، قدس، بخش هايي از کرانه باختري و همچنين با استناد به قانوني در کنست بلندي هاي جولان سوريه را با زور اشغال کرده است، پس اين رژيم قانون گريز است، رژيمي است که نه صلح مي خواهد و نه به قوانین بین المللی احترام می گذارد،. به همين منظور درگيري ها و اختلافات ادامه خواهد داشت، اما این رژیم بداند اشغالگري هر قدر طول بکشد مردم مسلمان منطقه از حقوق فلسطینیان نخواهند گذشت، امیدوارم روزي فرا برسد که جهان اسلام و اعراب با شجاعت موضع در جهت نابودی علیه این رژیم اتخاذ کنند.
سوال:لبنان یکی از کشورهای مهم منطقه است نقش لبنان را در معادلات سیاسی منطقه ای چگونه تعریف شده است.
- ما به خوبي مي دانيم تروريستي که سوريه و عراق را هدف قرار داد به سراغ لبنان هم خواهد امد. به همين منظور مقاومت لبنان در اقدام نظامي عليه گروههاي تروريستي در سوريه حاضر شد ،نقش لبنان در قبال تحولات منطقه کاملا روشن است ، ما چیزی جز صلح و ارامش برای منطقه و کشور خود نمی خواهیم ،وبا دخالتهای بیگانگان و رژیم صهیونیستی در أمور کشورهای منطقه مخالفیم و در مقابل ان ایستاده ایم، مقاومت لبنان پيش از اين نیز توانست با تجاوز اسرائيل مقابله کند و بدون هيچ شرطی دشمن را از اراضي کشور بيرون کند،دولت و مردم لبنان و نیروهای مقاومت همواره اماده دفاع از خاک این کشور و مقابله با رژیم صهیو نیستی هستند. واکنش به اعلام قدس به عنوان پايتخت اسرائيل نبايد در سطح شعار باقي بماند،شورش ها علیه اسرایل باید ادامه یابد، مقاومت فلسطين قادر است اين مسير را تکميل کند.
سوال:بسیاری از مشکلات منطقه ناشی از تفکر افراطی سلفی گری است و این تفکر مخالف اسلام است مسلمانان برای جلو گیری ازاین انحراف از اسلام چه باید بکنند
- ترديدي نيست که گروههاي تروريستي در سوريه و عراق و کشورهاي عربي ديگر چون، مصر، يمن ، ليبي خود بخود به وجود نيامده اند، آنان بدون حمايت مالی خارجي نمی توانند ادامه حیات دهند ما اکنون ، شاهد تلاش برخي از کشورهای عرب منطقه براي ترويج انديشه هاي تکفيري هستيم، کساني با انديشه هاي متحجرانه که اساس انديشه هايشان نفرت و آدم کشي است، اين گروهها از طرف چه کساني تامين مالي، تسليحاتي و آموزشي مي شوند ؟ مزدوران چگونه از اقصي نقاط جهان در سوریه و عراق گرد هم آمدند؟ دهها هزار دستگاه خودرويي که در اقدامات تروريستي استفاده مي شود واز مرز ترکيه وارد سوريه شده اند ، از کجا تامین مالی شده اند و انها را در اختيار گروههاي تروريستي قرار داده اند؟ مي دانيم از همان روزهاي اوليه که اتفاقات در سوريه و عراق به وقوع پیوست ، برخي از طرف هاي منطقه اي در اين اتفاقات نقش و دخالت داشتند، آنها از گروههاي تروريستي که با نام مخالفان يا ارتش آزاد خوانده مي شدند،حمایت کردند ، اما بعدها مشخص شد گروههاي تروريستي و خرابکارند ، اسرائيل هم از جمله رژیمهایی بود که در جنوب سوريه، کمک هاي لجستيکي و اطلاعاتي در اختيار گروههاي تروریستی چون جبهه النصره و داعش قرار مي داد . ما شاهد بوديم که اسرائيل چگونه پذيراي تروريست هاي زخمي و آسيب ديده است تا پس از مداوا بار ديگر به سوريه بازگردند.
سوال:بسیاری از کشورهای غربی تلا ش کردند بشار را سرنگون کنند نتوانستند اکنون در این شرایط اینده سوریه را چطور می بینید
- از زمان بروز بحران در سوريه، کشورهايي که مداخله آشکاري در سوريه داشتند ،از آزادي بيان و حقوق بشر دم مي زدند، آنان به دنيا دروغ مي گفتند زيرا نه در پي آزادي بودند نه دموکراسي و نه حقوق بشر، آنان خواستار براندازي نظام سوريه بودند، چرا؟ زيرا نظام سوريه و مستقل و مخالف سیاستهای امریکا در منطقه بود او مخالفت با تسلط بيگانگان بر منطقه، مخالفت با به رسميت شناختن إسرائيل بود و مخالف صلح تحميلي بود ، در نتيجه آمريکا و اطرافيانش که در پي آنند تا براي هميشه پرونده فلسطين را مختومه کنند ، بشار اسد را مانعي در برابر خودشان می ديدند، پس بايد نظام سوريه از بين مي رفت نا نظام ديگري روي کار بيايد که دنباله روي آنان باشد و شرايط براي صلح و تسليم شدن در برابر إسرائيل را فراهم کند. وقتي مي گوييم اين اتفاقات براي دفاع از آزادي يک ملت و دموکراسي در يک کشور نيست دليلش اين است که حمد بن جاسم نخست وزير قطر دربيستم آوريل سال 2016 به صورت علني به فايننشال تايمز گفت، از ما خواسته شد در سوريه مداخله کنيم. چه کسي از قطر چنين چيزي را خواست؟ او گفت ما در خط مقدم بوديم و پس از مدتي عربستان وارد عمل شد. در گفتگويي که اخيرا با بي بي سي داشت اظهار داشت سوريه را ويران کرديم ، پول زيادي به مخالفان سوري داديم، او گفت به هر نظامي اي که از ارتش سوريه جدا مي شد پانزده هزار دلار ، به هر افسر سي هزار دلار پرداخت می شد و به رياض حجاب نخست وزير پيشين سوريه که به اردن پناهنده شد پنجاه ميليون دلار پاداش داده شد. پس موضوع، دموکراسي و آزادي نيست ، در سوريه شاهد رويارويي دو جبهه هستيم ، جبهه اي به فرماندهي آمريکا، اسرائيل و کشورهاي مزدور آمريکا و در مقابل جبهه ملي و آزاديبخش سوریه که حاضر به تسليم نيست.
سوال:یمن اکنون در شرایط بحرانی بسر می برد و حملات عربستان و امارات به این کشور ادامه دارد ،چرا تجاوز عربستان متوقف نمی شود..
ما اکنون در يمن وارد چهارمين سال تجاوز عربستان به اين کشور شده ايم. در اين مدت ائتلاف نظامي سعودی ها عليه يمن چه دستاوردي داشت؟ آيا توانست به اهداف خود برسد ، هرگز ..، هزاران نفر از مردم بیگناه یمن کشته، ميليونها آواره، گرسنه و بيمار دستاورد ائتلاف سعودی در يمن است. اين کشور شرايطي دارد که حتي سازمان ملل متحد نیز آن را تاسف بار مي خواند، همه دریافته اند که پایان بحران یمن جز از راه گفتگو محقق نخواهد شد، بايد به این جنگ پایان داد، جنگي که ادامه ان جز ویرانی و کشتار نتیجه ای خواهد داشت، آنچه امروز براي ما نگران کننده است اين است که روند درگيري ها ميان دو طرف شدت بيشتري گرفته است، سعودی ها باید بدانند اگرچه نیروهای ائتلاف پول و قدرت دارند ، اما در مقابل انها ، انصارالله و ارتش مردمی يمن أراده ای مصمم در دفاع از ارزشها و خاک خود دارد ،و با تمام قوا در مقابل متجاوزان خواهد ایستاد، پس در این شرايط بايد در پي توقف جنگ بود.