به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، نهادهای اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند پاکستان در حال توسعه سلاحهای هستهای پیشرفتهتری است که میتواند سبب تضعیف امنیت منطقهای شود. واشنگتن همچنان پاکستان را به پنهانکاری در پناه دادن به تروریستها و گروههای شبه نظامی متهم میکند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دان کوتس مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا در روز سه شنبه گفت: پاکستان در اواسط مسیر توسعه سلاحهای هستهای تاکتیکی میان برد است که شامل موشکهای کروز هدایت پذیر قابل شلیک از هواپیماها، کشتیها و سامانههای دریایی و همچنین موشکهای بالستیک میان برد است.
بر اساس برآوردهای نهادهای اطلاعاتی مختلف، پاکستان دارای دست کم صد و شصت کلاهک هستهای است. زرادخانه هستهای پاکستان شامل موشکهای تاکتیکی و میان برد است و از آنجا که این کشور یک قدرت جهانی محسوب نمیشود نیازی به موشکهای بالستیک قاره پیما ندارد.
کوتس گفت: «پاکستان با توسعه توانمندیهای جدید هسته ای، حفظ ارتباطات خود با گروههای مسلح، محدود کردن تلاشها و عملیات ضد تروریسم و نزدیکتر شدن به چین به تهدید منافع آمریکا ادامه خواهد داد.»
چین در جریان سخنان کوتس چندین بار به موضوع اصلی صحبتهای وی تبدیل شد. کوتس چین را به علت حمایت پنهان از کره شمالی و درگیری با دیگر کشورها بر سر اختلافات ارضی در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی یک منبع عمده تنش آفرینی معرفی کرد. کوتس حتی در فهرست بندی تهدیدات علیه آمریکا در آسیای شرقی، چین را بالاتر از کره شمالی قرار داد.
کوتس همچنین گفت: توسعه توان هستهای پاکستان باعث میشود روابط این کشور با هند به عنوان همسایه و رقیب هستهای آن به مراتب رو به وخامت بیشتری برود.
مفتاح اسماعیل وزیر دارایی پاکستان روز سه شنبه گفت: کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در تلاش هستند این کشور را به فهرست جهانی کشورهای حامی مالی تروریسم اضافه کنند که میتواند به دشوارتر شدن دریافت کمکهای خارجی از سوی اسلامآباد منجر شود.