پخش زنده
امروز: -
به رغم اينکه در چارچوب قوانين بين المللي و قانون آمريکا شکنجه ممنوع است ،کارشناس امور شکنجه سازمان ملل اعلام کرد در زندان گوانتانامو در کوبا همچنان با زندانيان وحشيانه رفتار مي شود
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاري اسپوتنيک در گزارشي نوشت: نيلز ملزر کارشناس امور شکنجه سازمان ملل اعلام کرد اسناد و مدارکي در اختيار دارد که نشان مي دهد عمر البلوچي يکي از مظنونان حمله يازده ستامبر در آمريکا همچنان در زندان گوانتانامو شکنجه مي شود.
وي گفت البلوچي به مدت بيش از يک دهه است که در زندان گوانتانامو در سلول انفرادي قرار دارد و در حاليکه تاثيرات بلندمدت شکنجه بر وي باقيست همچنان مورد آزار و اذيت قرار مي گیرد که محروميت از خواب و اختلافات ذهني و فيزيکي را براي وي به همراه داشته است و به رغم همه اين موارد از مراقبت هاي کافي پزشکي برخوردار نمي شود.
البلوچي در حالي هدف چنين رفتارهايي قرار مي گيرد که آمريکا استفاده از روش هاي بازجويي پیشرفته رفته را که در دولت جرج بوش رئيس جمهور سابق اين کشور پس از حملات يازده سپتامبر به تصويب رسيده بود ممنوع کرد. نيلز ملزر اعلام کرد اين يکي از اساسي ترين هنجارهاي قوانين بين المللي است و نقض آن در زمره جدي ترين جنايات بين المللي از جمله جنايت عليه بشريت و جنايت جنگي قرار مي گيرد.
ملزر در نامه اي اينترنتي به هفته نامه نيوزويک اعلام کرد چنانچه اين ادعاها صحت داشته باشد شرايط بازداشت برخي زندانيان امنيتي بي رحمانه ؛ غيرانساني و خفت بار است و تنها راه براي مشخص شدن صحت اين گزارش ها آن است که آمريکا در نهايت با راستي آزمايي اين گزارش ها توسط کارشناسان بين المللي موافقت کند.
وي گفت آنچه حائز اهميت است و قابل بحث نيست آن است که مقامات آمريکا در گذشته به شيوه شکنجه نظام مند متوسل شده اند و آمريکا پيوسته از تحت پيگرد قرار دادن عاملان اين رفتارها و سياستگذاران اجتناب کرده است.
ارشناس امور شکنجه سازمان ملل همچنين اعلام کرد سياست نادرست تامين مصونيت عاملان جنايات مورد حمايت دولت نه تنها تهديدي براي امنيت ملي آمريکاست بلکه اساسي ترين اصول حاکم بر هر جامعه متمدن همچون انسانيت ؛ عدالت و حاکميت قانون را نقض مي کند.
کميته اطلاعاتي سناي آمريکا در گزارشي در سال 2014 ميلادي به شکنجه مظنونان تروريستي و دولت اوباما به استفاده از شکنجه اذعان کردند اما وزارت دفاع آمريکا همچنان ادعاهاي ملزر را درباره ادامه شکنجه مظنونان در زندان گوانتانامو رد مي کند.
بن ساکريسون سخنگوي وزارت دفاع آمريکا اعلام کرد درباره اين ادعاها در گذشته تحقيق شده است و هيچ مدرک معتبري براي تاييد ادعاهاي ملزر به دست نيامده است.وي افزود حائز اهميت است که به خاطر داشته باشيم اظهارات ملزر پايه و اساس قانوني ندارد و فراتر از چيزي است که در چارچوب قوانين بين المللي لازم است.
کارشناسان حقوق بشر همچنان معتقدند دولت آمريکا زندانيان را در گوانتانامو شکنجه مي کند.استافورد اسميت وکيلي که هفته گذشته از گوانتانامو بازديد کرد مي گويد بعد از همه اين سال ها همچنان با زندانيان رفتارهاي وحشيانه مي شود.
بنا بر گزارش اتحاديه آزادي هاي مدني آمريکا که ماه مارس سال 2017 منتشر شد در حال حاضر 41 مرد همچنان در گوانتانامو بازداشت هستند که 21 نفر آنها متهم به جنايت نيستند و پنج تن به رغم اثبات
بيگناهي آنها همچنان در بازداشت هستند. از زمان تاسيس گوانتانامو در سال 2002 ميلادي هزينه هر مظنون در اين زندان سالانه بالغ بر هفت ميليون دلار است و نزديک به 800 مظنون بازداشت شده اند.
باراک اوباما رئيس جمهور پيشين آمريکا پيش از آنکه به عنوان رئيس جمهور انتخاب شود ادعا کرد که زندان گوانتانامو را تعطيل خواهد کرد اما به علت واکنش هاي منفي کنگره تلاش هاي وي به شکست انجاميد.
عفو بين الملل که بارها خواستار تعطيلي زندان گوانتانامو شده است از دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا خواسته است اين زندان را تعطيل کند.