درخواست سازمانهای غیردولتی برای علنی شدن توافقنامه های اطلاعاتی بین کشورها
گروهی از سازمان های بین المللی حقوق بشری برخی دولت های غربی، به ویژه آمریکا را به نقض قوانین از طریق امضای توافق میان دستگاه های اطلاعاتی با دیگر کشورها متهم کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما شماری از سازمان های غیردولتی خواستار آن شدند تا مفاد توافق های اطلاعاتی میان کشورهای غربی فاش شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، گروهی از سازمان های بین المللی حقوق بشری برخی دولت های غربی، به ویژه آمریکا را به نقض قوانین از طریق امضای توافق میان دستگاه های اطلاعاتی با دیگر کشورها متهم کردند.
بر اساس این گزارش، هشت نهاد مختلف از هشت کشور، از جمله سازمان غیر دولتی «اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا» روز سه شنبه اعلام کردند تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا از دولت های خود بخواهند توافق بین دستگاه های اطلاعاتی برای انتقال اطلاعات میان آنها علنی شود.
«اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا» با انتشار بیانیه ای تاکید کرد: «توافق دولت ها برای رد و بدل کردن اطلاعات، به طور بالقوه این امکان را برای آژانس های اطلاعاتی فراهم می کند تا از زیر بار قوانینی که در سطح ملی فعالیت این نهادها را محدود می کند، فرار کنند».
سازمان های حقوقی از انگلیس، ایرلند، روسیه، مجارستان، کانادا، آرژانتین و آفریقای جنوبی هفت سازمان دیگری را تشکیل می دهند که تلاش خواهند کرد دستگاه های اطلاعاتی کشورهای خود را به افشای مفاد توافقنامه های اطلاعاتی مجبور کنند.
تمام این سازمان ها عضو شبکه ای بین المللی هستند که «شبکه بین المللی سازمان های مدافع آزادی های مدنی» نام دارد.
در بیانیه مشترک این سازمان ها به افشاگری های ادوارد اسنودن در زمینه همکاری های اطلاعاتی آمریکا با متحدان خود شامل انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزیلند اشاره شده است.
به گفته این سازمان ها، دستگاه های اطلاعاتی و نظارتی پا را از دموکراسی های مرسوم در غرب فراتر گذاشته اند و از نحوه همکاری این پنج کشور در زمینه اشتراک اطلاعات محرمانه اطلاعات کمی در دست است.