پنهان کاری اف بی آی درباره حمله اورلاندو/ چرا؟
برخی رسانهها از همکاری عمر متین با شرکتی نزدیک به رژیم صهیونیستی، سفر وی به عربستان و بیعت با داعش خبر دادهاند.
رئیس دفتر تحقیقات فدرال اف بی آی آمریکا ادعا کرده است که عمر متین عامل حمله اورلاندو قبلا خود را عضو حزب الله معرفی کرده بود.
این ادعا یک روز پس از آن مطرح شد که برخی رسانهها از همکاری عمر متین با شرکتی که ارتباط نزدیکی با رژیم صهیونیستی داشته و برخی دیگر از سفر وی به عربستان و یا اعلام بیعت وی با داعش خبر دادهاند.
شبکه تلویزیونی المیادین دیروز با اشاره به اینکه "بازجویان آمریکایی علیرغم اینکه دو بار از عمر متین عامل حمله اورلاندو بازجویی کرده بودند اما وی را فردی کم خطر عنوان کرده اند" تصریح کرد: "عمر متین در شرکتی مشغول فعالیت بوده که ارتباط نزدیکی با اسراییل داشته است".
به گزارش دیروز رویترز نیز مجله «پیپل» روز دوشنبه به نقل از یک منبع اجرای قانون فدرال آمریکا اعلام کرد عامل حمله در اورلاندو پیش از حمله روز یکشنبه در فیسبوک بیعت خود را با سرکرده گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش اعلام کرده بود.
سخنگوی امنیتی وزارت کشور عربستان نیز همزمان اعلام کرد عامل تیراندازی در اورلاندوی امریکا که بر اثر آن چهل و نه نفر کشته شدند در سالهای 2011 و 2012 به عربستان سفر کرده بود.
ارتباط عامل اقدام تروریستی در اورلاندو با عربستان و متحدان منطقهایش چنان قریب به ذهن است که هیلاری کلینتون نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز در این زمینه به دولت های عربستان، قطر و کویت در این زمینه هشدار داد.
وی با اشاره به ابراز وفاداری عامل قتل عام در اورلاندو به داعش افزود: دولت های عربستان سعودی، قطر و کویت باید شهروندان خود را از تامین اعتبار شبکه های تروریستی در آمریکا باز بدارند. آنها همچنین باید از حمایت از مدارس و مساجد افراطی در سراسر دنیا دست بردارند زیرا همین مکان ها هستند که افراد زیادی را در مسیر افراطی گری قرار داده اند.
با وجود این دیدگاهها و مستندات جیمز کومی رئیس دفتر تحقیقات فدرال اف بی آی آمریکا همچنان اصرار دارد که «عامل حمله اورلاندو عضو شبه نظامیان حزب الله بوده است». این مقام آمریکایی شاید سعی میکند، رژیم صهیونیستی و متحدان عرب خود را از این اتهام مبرا سازد، شاید هم میکوشد به قانون غیرمشروع تحریم بانکی حزب الله لبنان مشروعیت بخشد.
ادعای عضویت عامل حمله تروریستی اورلاندو در جنبش حزب الله در حالی مطرح میشود که این جنبش هم اکنون یکی از مهمترین ارکان مبارزه با سازمان تروریستی داعش در سوریه و منطقه است و آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان منطقهای - مانند عربستان و ترکیه - مهمترین عوامل سازماندهی، تجهیز و گسیل داعش به سوریه و عراق میباشد.
علاوه بر این، هر چند تیراندازی مرگبار روز یکشنبه در اورلاندو آمریکا از نظر وسعت بسیار تکان دهنده است اما این غیرعادی نیست که ده ها آمریکایی در یک روز با اسلحه کشته شوند.
روزنامه نیویورک تایمز امروز با اشاره به این مطلب نوشت: قتل و کشتار با اسلحه علت رایج مرگ و میر در ایالات متحده است و اسلحه همانقدر آدم می کشد که تصادفات جاده ای می کشد (البته بدون احتساب تصادف با ون،کامیون، موتورسیکلت یا اتوبوس). اما برخی موارد توجه ما را بیشتر جلب می کند. طبق گزارش پلیس فدرال آمریکا ( اف بی آی)، تعداد قتل های ناشی از استفاده اسلحه در سال 2014، هشت هزار و صد و بیست و چهار مورد بوده است.
بر اساس این گزارش این سطح از خشونت، آمریکا را در مقایسه با دیگر کشورهای توسعه یافته خارج از محدوده قرار می دهد. میزان مرگ و میر ناشی از اسلحه در این کشورها بسیار پایین تر است. در آلمان، کشته شدن با اسلحه همانقدر نادر است که مردن بر اثر سقوط یک شیء در آمریکا نادر است. در آلمان، از هر یک میلیون نفر ، دو نفر با شلیک اسلحه به قتل می رسند. کشته شدن با اسلحه در دیگر کشورهای اروپایی نیز از جمله هلند و اتریش نیز نادر است. در آمریکا، در یک میلیون نفر یک نفر، میزان مرگ و میر ناشی از گرمازدگی (هیپوترمی) یا سقوط هواپیماست. در آمریکا، کشته شدن با اسلحه حدود سی و یک در میلیون است یعنی این که هر روز بیست و هفت نفر به این شکل می میرند.
علت این همه مرگ و میر با اسلحه نیز یک چیز است دست برنداشتن شرکتهای تولید کننده اسلحه در آمریکا از منافع فروش آزاد اسلحه در این کشور.
------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی